tiistai 26. lokakuuta 2010

Vähäpoikaa Pietarissa

Jälleen aika rientää ja kolmisen viikkoa on kulunut viime kirjoituksesta. Niinkun vähän aluksi arvelinkin ni jossain vaiheessa tahti hiipuu, mut onneks sentään näin kauan kesti!! Elämä Pietarissa on kuitenkin ennallaan ja ensimmäiset vierailijatkin on käyneet kylässä.

Tosiaan tossa toissa viikonloppuna kävi rakas kummitäti miehineen, sekä ukki ja mummi katsomassa miten se poika täällä maailman pohjoisimmassa miljoonakaupungissa pärjäilee. Vieraat saapuivat laivalla ja heillä oli aikaa olla maissa noin kahdenksan tuntia. Oltiin sovittu, että kymmeneltä nätäisiin Sokos Hotel Vaslievskyllä, johon heidän oli tarkotus ottaa bussikuljetus laivaterminaalista. Sinne päästyäni olivat vieraat jo saapuneet pääkallopaikalle ja halauksien saattelemana siirryttiin sisään nauttimaan aamukahvit (ja oluet). Homman nimi oli kuitenkin tämä: Inssi (kummitätini) soitti minulle viikko ennen vierailiua, että haluaisi jotain pientä luxusta heidän vierailulleen. Hänellä oli jo idea mielessään, jota hän oli kovin koittanut Suomesta käsin toteuttaa venäläisen työkaverinsa avustuksella. Idea oli vuokrata limusiini pariksi tunniksi käyttöömme, jotta saisimme nähdä kaupungin nähtävyyksiä ja samalla viettää laatuaikaa yhdessä. Suomesta käsin hommaa ei yllättäenkään ollut kovin helppoa hoitaa, joten tämä YLLÄTYS piti paljastaa minulle, sillä lupasin auttaa järjestelyissä. Tämän tosiaan piti olla yllätys edelleen ukille ja mummille, joten kaikessa hiljaisuudessa rupesi asiaa täällä hoitelemaan, mainitsematta siitä edes kotiväelle. Noh, tehtävä osoittautui melko haasteelliseksi, sillä joka firmasta tuntui olevan limusiinit varattu tuolle sunnuntaille. Tämä johtunee siitä, että sunnuntai on todella yleinen hääpäivä Venäjällä ja sitä juhlitaan myös vähän eri mittasuhteissa kuin Suomessa, sulhasraukat!! No loppujen lopuksi kuitenkin tärppäsi ja parin venäläisen kaverini ansiosta saimme vuokrattua ihan kivan valkoisen Lincolnin sunnuntaiksi kolmeksi tunniksi (minimi vuokra-aika). Hintaa tuolle vuokralle kertyi hulppeat 75€... Tosiaan aamukahveja nauttiessamme olin vielä täysin siinä uskossa, että yllätys on edelleen tallessa ja Lincolnin oli määrä tulla noutamaan meitä kyseisen hotellin edestä klo. 10.40. Yht äkkiä kuitenkin asiasta ruvettiin juttelemaan ihan avoimesti ja pikkasen nauratti koko tilanne, yllätys yllätys mammakummitädin oli ollut hieman liian haasteellista edellisiltana olla asiasta vaisuna. Jotenkin vaan lipsahti!! :-D

Inssi, kuski, mummi ja ukki

Limu tuli hakemaan meitä täsmällisesti ja ei muuta kuin kyytiin ja kaluamaan Pietarin nähtävyyksiä läpi. Mukana oli tietysti virvokkeita ja pientä (hyvin pientä) purtavaa. Kuski oli oikein miellyttävä ja suhtautui positiivisesti kaikkiin toiveisiimme. Hän ei ylläripylläri englantia taitanut, joten jouduin parhaani mukaan yrittämään selittää kaikki asiat hänelle venäjäksi. Ei ollu mitään ihan fluenttia venäjätä, mut ainakin kuski ymmärsi aina mitä yritin kertoa. Toki ukki ja mummikin olivat käyneet Pietarissa 25 vuotta sitten ja Inssi sekä Jamppu 5 vuotta sitten, mutta kaikkien neljän venäjän taidot oli sen verran päässy unohtumaan et jäi pitkälti meikäläisen kontolle toi asioiden hoitaminen ;D Ajelu sujui oikein hyvin ja mun mielestä toi imusiinin vuokraus on ainut oikee vaihtoehto, jos tulee tänne vaan yhdeksi päiväksi. Siinä tosiaan näkee paljon ja olaan kuitenkin suhteellisen intiimissä tilassa, jossa keskustelu on mukavaa. Eikä tarvinnut koko aikaa istua, sillä parhaimpien nähtävyyksien kohdalla vedettiin auto parkkiin ja mentiin ulos ottamaan valokuvia.
Isi ja mamma Pietarissa
Siinä koko nelikko Smol'nyyn katedraalin edessä 
Tunnelmia limusiinista
Jampun kanssa piti vähän virittäytyä Neuvostotunnelmaan
Vähäpoika limusiinissa
Ja kolme tuntia oli kyl todella optimi aika tolle ajelulle. Kaks tuntii ois ollu ehdottomasti liian vähän ja neljä taas ehkä liian paljon. Kaiken lisäksi ulkona vähän sateli vettä ja räntää, joten oli huomattavasti mukavampaa istua lämpimässä autossa kuin kävellä. Limuajelun jälkeen mentiin syömään kaukaasialaiseen ravintolaan Nevskille ja ruoka oli oikkeen maittavaa. Esterin tasolle ei päästy, mutta mainittavan arvoista kuitenkin. Pitkän ja erittäin monipuolisen lounaan/päivällisen jälkeen käytiin vielä perinteikkääseen tapaan ottamassa gin-tonicit jonka jälkeen olikin aika tilata vieraille taksi ja suunnata itse takaisin kohti asuntolaa.

Ravintolatunnelmia
 Vierailu oli oikein mukava ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan, jopa paremmin. Teki hyvää nähdä välillä perhettä! Meidän yliopistolla alkoi eilen ISO, eli International Students Olympiad, joka on todella mittavan kokoinen tapahtuma ja kestää koko viikon. Opiskelijoita on ympäri maailmaa ja miedänkin asuntola on ammuttu aivan piippuun. Kämppis lähti täksi viikoksi Egyptiin, joten saa vihdoin nauttia hieman yksityisyyttäkin.. Tekee, tekee. Ensi viikon keskiviikkona ollaan lähössä Family Engeconin kanssa Moskovaan kolmeksi päiväksi, joten sitä tässä jo kovin odotellaan!! Mut nyt on taasen rupateltu jo ihan tarpeeksi joten tämä poika lähtee valmistamaan illallista ja valmistautumaan Paranormal Activity 2:een. Ihan mielenkiintosia muuten noi leffat tääl, ei hirveesti mitään muuta oo ku dubattua venäjää!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti